حدیث روز

آیا بعد از حضرت مهدی(ع) دوباره بلیات و فساد جهان را در بر می گیرد؟

آیا بعد از حضرت مهدی(ع) دوباره بلیات و فساد جهان را در بر می گیرد؟   آیت الله نجم الدین مروجی طبسی، مدرس مرکز تخصصی مهدویت در برنامه “نشان صبح” به بررسی حکومت بعد از امام عصر(ع) از دیدگاه اهل سنت می پردازند.بحث ما در ارتباط با اوضاع و حاکمیت بعد از رحلت یا شهادت […]

اشتراک گذاری
15 آذر 1400
19 بازدید
کد مطلب : 5348

/--old--/images/7244613730_843967391.png

آیا بعد از حضرت مهدی(ع) دوباره بلیات و فساد جهان را در بر می گیرد؟

 

آیت الله نجم الدین مروجی طبسی، مدرس مرکز تخصصی مهدویت در برنامه “نشان صبح” به بررسی حکومت بعد از امام عصر(ع) از دیدگاه اهل سنت می پردازند.بحث ما در ارتباط با اوضاع و حاکمیت بعد از رحلت یا شهادت امام زمان(عج) است، از پاره ای از روایات عامه چنین استفاده شده که بعد از آمدن یاجوج و ماجوج دوباره ظلم و ناامنی تمام بلاد را فرا می گیرد تا زمانی که قیامت به پا می شود.باید توجه داشت که جریان یاجوج و ماجوج به این شکل که در کتب عامه آمده در کتاب های ما نرسیده است، اینها کتاب ها و روایات اسرائیلیات است، هر چند اصل این ماجرا قرآنی است اما تفاسیر رسید از مغرضان بوده و درست نیست.جریان یاجوج و ماجوج جریانی بود که گذشت و تمام شد ولی نباید زمینه ای برای بحث های آتی شوند. درحالی که در کتب شیعه آمده که با ظهور امام زمان(ع) عدالت گسترش پیدا می کند و ادامه دارد تا دورانی که مرز قیامت است. مرز قیامت در واقع دوران تکلیف نیست، دوران رسیدگی به حساب است.روایات متعددی در این زمینه داریم، البته اصل این مطلب و تبلیغ اینکه بعد از حضرت مهدی(ع) دوباره بلیات و فساد جهان را در بر می گیرد، ریشه اش به کعب الاحبار برمی گردد و ظلم آشکاری است به روایاتی که از اهل بیت(ع) نسبت به آینده روشن جهان قبل از قیامت در حکومت حضرت آمده است.در بعضی از کتاب های ما هم ادعای یقین کردند، مرحوم نعمانی بخشی از این روایات عامه را می آورد، در روایتی آمده که پیامبر(ص) فرمود: بعد از من ۱۲ خلیفه هستند، قریشی ها آمدند و گفتند بعد از ۱۲ خلیفه چه پیش می آید، پیامبر(ص) ادامه می دهند: مردم به جان هم می افتند و فساد پیش می آید و هرج و مرج و بی قانونی در جامعه ایجاد می شود، باید گفت که همه این روایات معارض و رد شده است.
ولی باید دید که آیا همین طور است و بعد از شهادت امام زمان(ع) ما به آن زمان برمی گردیم؟ و جهان رو به فتنه حرکت می کند، روایات کثیری است که اشاره به ۱۲ امام دارد. اینها جانشینان پیامبر(ص) هستند و ما این را قبول داریم ولی از برخی از این روایات تعبیر هرج و مرج آمده است که نشان دهنده هرج و مرج بعد از رحلت امام عصر()ع است و در روایات متصله و مسنده آمده که بعد از رحلت حضرت تا ۵۰ سال که قیامت شود، اوضاع به هم می ریزد.
شاید یک روایت بیشتر نباشد و احتمال می دهیم. همین روایت هم متاثر از روایات عامه باشد. روایت دیگر نعمانی در الغیبت آورده که ابن حماد می گوید، بعد از مهدی، منصور است. بعد از آن سلام. بعد از این سه حکومت اوضاع جهان به هم می ریزد.

در روایت دیگر آمده که سه حاکم پی در پی می آیند، در تمام سرزمین ها به سوی آنها باز می شود، هر سه آنها خوب و صالح هستند. جابر مفرج و …حکومت هایشان ۴۰ سال است بعد از اینها خیری در دنیا نیست.
همچنین آمده بعد از حضرت مهدی(ع) فتنه راه می افتد، شخصی از بنی مخزون می آید، مردم با او بیعت می کنند، مقداری که حکومت می کند، رزق و روزی مردم را منع می کند و اوضاعشان بهم می ریزد ولی کسی به او اعتراض نمی کند، حقوقشان را هم قطع می کند، پایتخت حکومتش بیت المقدس است. خودشان وضعیت خاصی دارند، زن هایشان پوشش کامل ندارند. این درحالی است که معارضی پیدا نمی شود.
طبق این روایت که ابن حماد نقل می کند، اوضاع بعد از حضرت بهم می ریزد. ابن حماد در روایت بعدی می گوید: بعد از حضرت مهدی(ع) نا امنی خونریزی و تحیر مردم است. به جان هم می افتد و یکدیگر را می کشند.ولی براساس روایات منابع شیعه؛ امام در زمان حکومت خود در قلوب تصرف می کند، اخلاقیات و فرهنگ عوض می شود، عقول مردم کامل می شود، قلوب را فتح می کند. روایات عامه و خاصه این مضامین را نقل می کنند، پس بهتر است قبل از اینکه به مسائل اقتصادی و رفاهی دوران امام بپردازیم، به مسائل اخلاقی و اعتقادی مردم بپردازیم.

در روایت آمده که حضرت اعلام جهانی می کنند که هر کس نیاز دارد بیاید. فقط یک نفر برمی خیزد و اظهار نیاز می کند. از بیت المال و با بیل طلا به دامن او می ریزند. می آید بیرون، مردم به او می گویند تو حریص و طماعی، او هم برمی گردد و می گوید اینها را نمی خواهم، به او می گویند ما چیزی که دادیم، پس نمی گیریم.قضیه فراتر از انسان هاست و حتی بهائم و حیوانات نیز با هم رئوف هستند. بعد طبق این روایات عامه آیا با رحلت حضرت مهدی(ع) تمام اوضاع به هم می ریزد و وضع قبل شود، در حالی که این وضعیت قبل از قیام بوده و جامعه از این وضعیت خسته بودند و همین قضیه زمینه ساز قیام می شود.کعب در روایتی می گوید بعد از امام کسی از خاندان امام حاکم می شود. هم کارهای خوب دارد، هم بد. مردم را به تفرقه دعوت می کند و خیلی حکومت نمی کند. بعد از آن یک نفر دیگر از خاندان امام علیه او قیام می کند. او را می کشد و مردم به جان هم می افتند، حکومت ها محدود است و بعد حکومت تکفیری ها روی کار می آیند و مردم را از دین خارج می کنند، کعب اشارات پیامبر(ص) را به حکومت عدل الهی زیر سوال می برد. اما اینها این مسائل را بازیجه قرار می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *