ادامه کشتار هدفمند شیعیان در افغانستان
در پی حملات خونین به نمازگزاران شیعه در ولایات قندوز و قندهار؛ آگاهان ضمن تأکید بر برقراری امنیت از سوی مسئولین، میگویند که ادامه این نوع حملات بیاعتمادی میان مردم را بیشتر کرده و زمینه مداخله خارجی در امور کشور را فراهم میکند. خبرگزاری صدای افغان (آوا) – کابل: خطیبان نماز جمعه ضمن تقبیح حمله […]
در پی حملات خونین به نمازگزاران شیعه در ولایات قندوز و قندهار؛ آگاهان ضمن تأکید بر برقراری امنیت از سوی مسئولین، میگویند که ادامه این نوع حملات بیاعتمادی میان مردم را بیشتر کرده و زمینه مداخله خارجی در امور کشور را فراهم میکند.
خبرگزاری صدای افغان (آوا) – کابل: خطیبان نماز جمعه ضمن تقبیح حمله انتحاری به نمازگزاران شیعه در قندوز و کشته و زخمی شدن صدها تن در این حادثه، از مسئولین امنیتی دولت اسلامی طالبان میخواهند که جلو تروریستان را گرفته و عاملین اصلی حملات اخیر را به جزای اعمالشان برسانند.
شیخ محمدرضا مظفر، خطیب نماز جمعه جنوب کابل ضمن توصیه مردم به تقوی الهی، انجام واجبات و ترک محرمات؛ خاستار تأمین امینت مردم بهویژه مساجد و اماکن عمومی و مراسمهای مذهبی و دینی شد.
مظفر، افزود: حوادث اخیر زنگ خطری را به صدا در آورده و حکایت از افزایش ناامنیها، انتحار و انفجار، قتل و قساوت و بیرحمیها دارد.
او تأکید کرد؛ نهادهای امنیتی موظف هستند که طبق قانون و عرف دولتداری، امینت مراکز و مجالس را تأمین کنند و دست تروریستان را از دامن ملت کوتاه نمایند.
به گفته این عالم دین؛ در گذشته نیز تهدیدهای امنیتی علیه ملت افغانستان وجود داشت، اما مردم در کنار نیروهای امنیتی و دفاعی تلاش کردند و تا اندازهای این چالشها را رفع کردند؛ همین مردم امروز نیز در کنار دولت اسلامی طالبان آماده هر نوع همکاری هستند.
در همین حال حاجی محمد کاکوزی وکیل اسبق شورای ولایتی قندهار در مصاحبه با آوا، حمله به مسجد فاطمیه قندهار را حمله به وحدت و برادری مسلمانان قندهار عنوان کرده و تاکید میکند که دشمنان دین و ارزشها، نمیتوانند با وحشیگریها و نفرتپراکنی میان مردم اختلاف ایجاد کنند.
به گفته او؛ یکی از اهداف عمده دشمن در طول تاریخ، ایجاد اختلاف مذهبی میان مردم افغانستان بوده است که خوشبختانه تاکنون موفق به انجام این فتنه نشدهاند.
وی؛ اتحاد میان پیروان مذاهب در قندهار را سابقهدار و ناگسستنی دانسته و میگوید: اتحادی که میان شیعه و سنی در این ولایت حاکم بوده است، شاید در کمتر ولایات دیگر افغانستان وجود داشته باشد.
او تصریح کرد که روابط میان شیعه و سنی در قندهار بگونهای بوده است که هیچگاه نسبت به همدیگر احساس بیگانگی نداشتهاند و در مجالس و محافل یکدیگر بدون هیچ تشویشی اشتراک میکردند و در مسجد همدیگر نماز میخوانند.
گفتنی است که پس از حادثه المناک قندوز، در پی حمله روز گذشته سه مهاجم انتحاری در امام بارگاه فاطمیه قندهار حین ادای نماز جمعه نیز بیش از ۳۰ تن کشته و ۷۰ تن دیگر زخمی شدند.
در فاصله هشت روز اخیر، این دومین حمله است که در مسجد شعیان به صورت هدفمندانه صورت گرفته و مسئولیت آن را داعش بهعهده میگیرد.
منبع: خبرگزاری صدای افغان
دیدگاهتان را بنویسید