حدیث روز

ارتباط محتوایی جریان مهدویت با ماه رمضان

ارتباط محتوایی جریان مهدویت با ماه رمضان یک پژوهشگر و مدرس مباحث مهدویت با اشاره به ارتباط محتوایی جریان مهدویت با ماه مبارک رمضان گفت: شب‌های قدر شب امام عصر (عج) است و تردیدی نیست که به لحاظ بنیادی و اعتقادی همه ملائکه در شب‌های قدر بر وجود مقدس امام زمان (عج) نازل می‌شوند. حجت‌الاسلام […]

اشتراک گذاری
15 آذر 1400
342 بازدید
کد مطلب : 6003

/images/7546757958_346222059.jpg

ارتباط محتوایی جریان مهدویت با ماه رمضان


یک پژوهشگر و مدرس مباحث مهدویت با اشاره به ارتباط محتوایی جریان مهدویت با ماه مبارک رمضان گفت: شب‌های قدر شب امام عصر (عج) است و تردیدی نیست که به لحاظ بنیادی و اعتقادی همه ملائکه در شب‌های قدر بر وجود مقدس امام زمان (عج) نازل می‌شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد میرتبار در گفت‌وگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این‌که «یکی از موضوعات مناسب و در شان ماه رمضان ارتباط آن با جریان مهدویت است» اظهار کرد: از آنجا که ماه رمضان ماه دعاست و از طرفی روح همه ادعیه دعا برای ظهور مصلح و امام عصر (عج) است این ارتباط را می‌بینیم، زیرا ما معتقدیم شخصیتی که حجت خدا و امام زنده است و می‌تواند دعاهای ما با عنایت ایشان مورد قبول درگاه حق قرار گیرد به معنای روح دعا بودن آن حضرت است.

این استاد مرکز تخصصی مهدویت خاطرنشان کرد: امام عصر (عج) برجسته‌ترین دعا در ماه مبارک را برای ما به هدیه گذاشته‌اند و آن دعای افتتاح است که مخصوص شب‌های ماه مبارک رمضان است و از ناحیه ایشان صادر شده است.

وی با اشاره به فرازهایی از این دعا به ویژه در جایی که حضرت شکوه‌ای از تنهایی اهل بیت (ع) و مظلومیت شیعیان دارند، گفت: دعای معروف “اَللّهُمَّ اَدْخِلْ عَلی اَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُو …” که دعای مشترک هر روز ماه رمضان است روح این دعا بوده و درخواست ظهور امام عصر (عج) از جانب خداوند متعال است.

میرتبار ادامه داد: ما معتقدیم با آمدن امام عصر (عج) همه مشکلات حل خواهد شد و در عصر ظهور حضرت، فقرا به غنا می‌رسند و همه دردها در آن زمان التیام می‌یابد و عصر ظهور عصری است که ثروت از دست غارتگران ثروت عمومی خارج شده و در مسیر نیازهای عمومی جامعه مصرف می‌شود که همه این معارف در دل این دعا ذکر شده است.

این پژوهشگر و مدرس مباحث مهدویت با بیان این‌که «در جامعه مهدوی گرسنگی باقی نخواهد ماند و حتی یک فرد نیازمند را در عصر ظهور نمی‌توان به راحتی پیدا کرد» گفت: تا این حد طعم بی‌نیازی، آرامش، امنیت و رفاه واقعی را در عرصه معیشتی در عصر ظهور خواهند دید.

وی افزود: انتظار ظهور امان زمان (عج) بطن این دعاست، چون در جامعه عصر ظهور هیچ برهنه‌ای دیده نخواهد شد و در روایات آمده آنقدر بذل و بخشش‌های کریمانه دولت مهدوی اتفاق می‌افتد که حضرت به رهبری بخشنده معروف می‌شود.

میرتبار در ادامه با ذکر فراز “اَللّهُمَّ اقْضِ دَیْنَ کُلِّ مَدینٍ” در دعای مشترک روزهای ماه رمضان و ارتباط آن با آموزه‌های مهدوی، تصریح کرد: این دعا نیز مربوط به عصر ظهور است، زیرا در روایات داریم که امام زمان (عج) دِین همه بدهکاران را ادا می‌کند و قرض همه مقروضین را ادا می‌نمایند. همچنین در روایات داریم که خداوند به وسیله امام عصر از امت رفع گرفتاری می‌کند.

این پژوهشگر و مدرس مباحث مهدویت یادآور شد: در نامه امام عصر (عج) به شیخ مفید فرمودند ما در رسیدگی و سرپرستی شما اهمال نمی‌کنیم. یاد شما را از خاطرمان نمی‌بریم و اگر جز این بود دشمنان، شما را از بین می‌برند.

وی همچنین به تقارن تاسیس مسجد مقدس جمکران در هفدهم ماه رمضان و واقع شدن شب‌های قدر در این ماه و ارتباط آن با مقوله مهدویت، افزود: شب هفدهم ماه رمضان سالروز تاسیس مسجد مقدس جمکران بود که این نیز یک ارتباط نزدیک با مساله مهدویت دارد. همچنین شب‌های قدر شب امام عصر (عج) است و تردیدی نیست که به لحاظ بنیادی و اعتقادی همه ملائکه در شب‌های قدر بر وجود مقدس امام زمان (عج) نازل می‌شوند.

این پژوهشگر و مدرس مباحث مهدویت تاکید کرد: از آنجا که امام زمان (عج) حجت خدا و واسطه بین خالق و خلق است، لذا باید ملائکه و روح بر وجود امام عصر نازل شود و مقدرات مردم ابتدا باید به امضای مبارک امام برسد که شب تقدیر است.

میرتبار خاطرنشان کرد: از اعمال شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان خواندن دعای سلامتی امام زمان (عج) است و این آموزه نیز ارتباط نزدیکی بین جریان مهدویت و ماه رمضان را نشان می‌دهد.

وی همچنین به ارتباط روز قدس و جریان مهدویت اشاره کرد و افزود: روز قدس نیز در ماه رمضان واقع شده و طبق روایات امام عصر (عج) به قدس شریف تشریف می‌برند و او منجی واقعی قدس، از دست یهودی‌های خبیث است.

این مدرس مرکز تخصصی مهدویت در پایان اظهار کرد: ماه رمضان بهار قرآن است و امام زمان (عج) نیز در زیارت آل‌یاسین به بهار دل‌های عاشق و شیفته یاد شده است و این تعبیر بهار بودن امام با بهار بودن ماه رمضان برای قرآن ارتباط بسیار زیبایی بین مهدویت و ماه رمضان ایجاد می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *