امریکا با بحث خروج نظامیانش؛ یک نوع بازی را در افغانستان به راه انداخته است
امریکا با بحث خروج نظامیانش؛ یک نوع بازی را در افغانستان به راه انداخته است جنرال جوزف وتل فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ارتش امریکا در خاورمیانه گفته است که این کشور ۱۴۰۰ سرباز خود را از افغانستان خارج خواهد کرد. آگاهان مسایل نظامی معتقد است امریکا با بحث خروج نظامیانش از کشور، یک نوع بازی […]
امریکا با بحث خروج نظامیانش؛ یک نوع بازی را در افغانستان به راه انداخته است
جنرال جوزف وتل فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ارتش امریکا در خاورمیانه گفته است که این کشور ۱۴۰۰ سرباز خود را از افغانستان خارج خواهد کرد. آگاهان مسایل نظامی معتقد است امریکا با بحث خروج نظامیانش از کشور، یک نوع بازی را در افغانستان به راه انداخته است.
آقای وتل دیروز جمعه (۲۶ دلو) در گفتگو با خبرگزاری رویترز گفت: امریکا در نظر دارد که ۱۴۰۰ سرباز خود را از افغانستان خارج نماید. او اظهار داشت خروج این تعداد سرباز امریکایی از افغانستان با تلاشهای جاری صلح در این کشور ارتباط ندارد.
اما اگاهان مسایل نظامی می گویند که مقامهای امریکایی با موضوع خروج نظامیانش از افغانستان، یک نوع بازی با حکومت و طالبان به راه انداخته است.
عتیقالله امرخیل آگاه امور نظامی میگوید که ایالات متحده یک نوع بازی در افغانستان به راه انداخته است، این کشور گاهی اعلام میکند که تمامی سربازان خود را از افغانستان خارج خواهد کرد و مدتی بعد اعلام می کند بخشی از نیروهایش را از کشورخارج می کند، این یک نوع بازی است.
او میگوید که اظهارات پیاپی مقامهای امریکایی در مورد خروج نظامیانش از افغانستان یک نوع بازی است. امریکاییها با این اظهاراتشان قصد دارد به حکومت افغانستان هشدار دهد که در صورتی که با یکدیگر به تفاهم نرسند، آنها نیروهایشان را از افغانستان خارج میکند.
آقای امرخیل اضافه میکند که از طرف دیگر ایالات متحده می خواهد به طالبان نشان دهد که در صورتی که این گروه به مذاکرات صلح حاضر شود، امریکاییها نیز به تدریج تمامی نیروهایش را از کشور ما بیرون میکند.
او خاطرنشان کرد: این بازی امریکایی ها هم پیامی به حکومت افغانستان است و هم به طالبان، تا از طریق مذاکرات صلح، طالبان را ترغیب کند که از جنگ دست بردارند و از سویی دیگر نیز به دولت افغانستان هشدار می دهد که اگر بر سر قدرت با یکدیگر به توافق نرسد، از تمویل این کشور خودداری خواهد کرد.
اما احمد شاهین آگاه مسایل سیاسی در رابطه به خروج بخشی از نظامیان امریکایی از افغانستان به خبرگزای صدای افغان (آوا) می گوید اگر نظامیان خارجی مطابق به یک برنامه از کشور خارج نشوند، قطعا مخالفان مسلح روحیه می گیرند و ممکن است بر امنیت کشور تاثیر منفی بگذارد.
این اگاه مسایل سیاسی ادامه می دهد که اگر خروج نظامیان خارجی از افغانستان مطابق به یک برنامه باشد و در صورتی که این خروج در چهارچوب یک نقشه راه و با حمایت کشورهای منطقه انجام شود، افغانستان ناامن نخواهد شد و نیروهای امنیتی توان دفاع از کشور را دارند.
خواستیم در همین مورد نظر سخنگوی وزارت دفاع ملی را داشته باشیم، اما با وجود تماس تلفنی، دفتر سخنگوی وزارت دفاع ملی حاضر به گفتگو در این مورد نشد.
این در حالیست که دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده امریکا که از طولانیترین جنگ این کشور ناامید شده است، اظهار داشته که میخواهد نیروهایش را از افغانستان خارج کند.
گفتنی است که حدود ۱۴ هزار نظامی امریکایی در افغانستان حضور دارند. بیش از نیمی آنان در چارچوب ناتو فعالیت میکنند و متباقی آنان سرگرم مبارزه با تروریسم و عملیات جنگی هستند.
دیدگاهتان را بنویسید