تاکید عالم الازهر بر زمینه سازی برای ظهور حضرت مهدی(عج)
تاکید عالم الازهر بر زمینه سازی برای ظهور حضرت مهدی(عج) به گزارش «شیعه نیوز»، شیخ جواد ریاض از علمای الازهر گفت: دشمنان در طول تاریخ امت اسلامی توطئه های فراوانی کردند و توانستند برای تحقق اهداف خود خائنین را به سمت خود بکشند. وی ادامه داد: برخی افراد متعصب و افراطی در راستای هدف دشمن […]
تاکید عالم الازهر بر زمینه سازی برای ظهور حضرت مهدی(عج)
به گزارش «شیعه نیوز»، شیخ جواد ریاض از علمای الازهر گفت: دشمنان در طول تاریخ امت اسلامی توطئه های فراوانی کردند و توانستند برای تحقق اهداف خود خائنین را به سمت خود بکشند.
وی ادامه داد: برخی افراد متعصب و افراطی در راستای هدف دشمن حرکت کرده و نفهمیدند که به دشمن و اهداف و خواسته های آنان خدمت می کنند. الازهر بیش از صد سال است که مذاهب چهارگانه اهل سنت(حنفی، مالکی، شافعی،حنبلی) و مذاهب چهارگانه غیر سنی مثل(جعفری، زیدی، اباضی، ظاهریه) را آموزش می دهد و علمای بزرگ الازهر همچنان در مطالعات و پژوهش های خود مذاهب را با هم مقایسه می کنند و حتی برخی قوانین از دیدگاه این مذاهب که متناسب با جامعه است کمک می گیرند.
شیخ ریاض اشاره کرد: بسیاری از مسلمانان شیعه و سنی به ظهور حضرت مهدی(عج) در آخر الزمان ایمان دارند، امّا اعتقاد آنها به این معنی نیست که امت از عمل به وظیفه خود خودداری کند و تلاش نکند، بلکه باید در حد توان خود سعی کند تا نهضت و قیام در امت تحقق یابد که از جمله آنها؛ نهضت علمی، نهضت فکری و نهضت دعوت به دین و کنار زدن غبار تعصب و افراطی گری است.
متن گفتگو به شرح زیر است:
حوزه: به نظر شما چه کسی پشت بحران های موجود در کشور های اسلامی است؟ آیا این بحران ها آن چنانکه برخی می گویند مرتبط با اختلافات جریان ها و فرقه های اسلامی مثل شیعه و سنی است یا اینکه توطئه ای غربی است؟
بدون شک همین دو دلیل پشت بحران های کشور های اسلامی است؛ دشمن ما خیرخواه ما نیست و تنها به دنبال فرقه گرایی است، دشمن می داند که قدرت و پیروزی ما در وحدت ماست و امت اگر اجماع داشته و متحد شود می تواند در زمینه اقتصادی، دفاعی، قدرت و گسترش دین، قوی ترین امت باشد. این دشمن از وجود مذاهب در داخل اسلام سوء استفاده کرده و فتنه انگیزی و بحران آفرینی می کند.
دشمنان در طول تاریخ امت اسلامی توطئه های فراوانی علیه آن پایه ریزی کردند و توانستند برای تحقق اهداف خود خائنین را به سمت خود بکشند و برخی افراد متعصب و افراطی در راستای هدف دشمن حرکت کرده و نفهمیدند که به دشمن و اهداف و خواسته های آنان خدمت می کنند.
حوزه: چرا مسلمانان در مقابل دشمنان اسلام متحد نیستند؟ موانع روند تحقق وحدت بین مسلمانان چیست؟
ما این روز ها شاهد وحدت مسلمانان و حلقه زدن آنان به دور پیامبر اکرم (ص) نیستیم؛ چرا که ما از مفاهیم حقیقی قرآن و مفاهیم سنت نبی مکرم اسلام(ص) دور شدیم. قرآن همیشه ما را به تقریب دعوت می کند و می فرماید «واعتصموا بحبل الله جمیعا ولا تفرقوا …» و رسول اعظم (ص) می فرمایند: علیکم بالجماعه وإیاکم والفرقه ، فإن الشیطان مع الواحد ، وهو مع الاثنین أبعد ، من أراد بحبوحه الجنه فلیلزم الجماعه. (الترمذی).
ما زمانی که از این مفاهیم دور شدیم به این مصیبت گرفتار شدیم. چیزی که مانع روند وحدت می شود، همان تعصب برای مذهب واحد و تکفیر و گمراه خواندن طرف مقابل است و این روز ها بیشتر از گذشته به این مسئله گرفتار هستیم.
بدون شک مؤسسات و گروه هایی برای تقریب بین مذاهب تلاش هایی داشته اند. اولین مؤسسه ای که از حدود هفتاد سال پیش آغاز به کار کرد، “دار التقریب بین المذاهب الاسلامی” در مصر بود که به دست علمای الازهر از جمله شیخ شلتوت و شیخ محمد المدنی و غیر آن تأسیس شد. همچنین در آن دوران کتاب های ارزشمندی در خصوص وحدت و ارتباط نوشته شد که از جمله آن ها کتاب “محمد ابو زهره” بود.
از دیگر موانع روند وحدت، تحصیل مذهب واحد در برخی مدارس اسلامی کشور های ماست؛ به گونه ای که دانش آموز تنها حق را به مذهب و منابع درسی خود می دهد و اگر چیز دیگری بشنود آن را اشتباه و خطا فرض می کند.
برخی افراد متعصب و افراطی در راستای هدف دشمن حرکت کرده و نفهمیدند که به دشمن و اهداف و خواسته های آنان خدمت می کنند. الازهر بیش از صد سال است که مذاهب چهارگانه اهل سنت (حنفی، مالکی، شافعی،حنبلی) و مذاهب چهارگانه غیر سنی مثل (جعفری، زیدی، اباضی، ظاهریه) را آموزش می دهد و علمای بزرگ الازهر همچنان در مطالعات و پژوهش های خود مذاهب را با هم مقایسه می کنند و حتی برخی قوانین از دیدگاه این مذاهب که متناسب با جامعه است کمک می گیرند.
حوزه: آیا مسئله فلسطین در شرایط کنونی اولویت جهان و کشور های اسلامی است یا مسئله ای برای تجارت برخی حکام است؟دلایل تلاش برخی کشور های عربی برای عادی سازی روابط با صهیونیست ها چیست؟
مسئله فلسطین از جمله مسائلی است که هر مسلمانی به آن اهمیت می دهد و مسجد الاقصی ملک تمامی مسلمانان و متعلق به آن ها است. این مسجد قبله اول مسلمانان است که نبی اکرم (ص) شانزده یا هفده ماه بعد از هجرت خود به مدینه منوره به آنجا رفت. از ابوذر نقل شده که وی از پیامبر اکرم(ص) پرسید، کدام مسجد اول ساخته شد، گفتند: اول مسجد الحرام و سپس مسجد الاقصی.
مسجد الاقصی سومین مسجد مقدس است که پیامبر اکرم(ص) فرمود: «لا تشد الرحال إلا إلى ثلاثه مساجد : المسجد الحرام ومسجدی هذا والمسجد الأقصى»(بار سفر بسته نمیشود مگر به قصد سه مسجد: مسجدالحرام، مسجد من و مسجدالاقصی). قرآن کریم نیز بین مسجد الحرام و مسجد الاقصی ارتباط برقرار کرده و فرمود: « سبحان الذى أسرى بعبده لیلا من المسجد الحرام إلى المسجد الأقصى الذی بارکنا حوله .. »؛ این آیه نشان می دهد که این ارتباط بیهوده نبوده است. همچنین می توانست سفر معراج مستقیماً از مسجد الحرام انجام شود، امّا خداوند متعال خواست که پیامبر اکرم(ص) اول به مسجد الاقصی سفر کند و از آنجا به معراج برود. نقل شده است که رسول اعظم(ص) قبل از معراج با انبیا نماز خواند.
هر مسلمانی باید این مسئله را بداند. مسئله فلسطین و مسجد الاقصی در رأس امور الازهر است و در تمامی همایش های مجمع پژوهش های اسلامی یا هیئت علمای بزرگ الازهر، سخنان و بیانیه های آغازین به مسئله فلسطین اختصاص دارد.
بدون شک عادی سازی روابط با دشمن به ضرر مسلمانان است در حالی که همهی فقها دفاع از مقدسات را واجب کردند.
حوزه: آیا علمای اسلام در آگاهی دادن به ملت های اسلامی در قبال توطئه ها به نقش خود عمل می کنند یا اینکه برخی از آنان صدای دشمن شده و جنایت های آنان را توجیه می کنند؟
بدون شک بسیار از روحانیون و علمای جهان اسلام در عمل به وظایف آگاهی بخشی و تبلیغی پیرامون این مسئله کوتاهی می کنند و برخی از آن ها به دنیا و زینت های آن دل بسته اند.
مسئولیت آنان در نزد خداوند سبحان بسیار سنگین است؛ چرا که آنان از علم و آگاهی بیشتری برخوردارند و روز قیامت سخت مورد حسابرسی قرار می گیرند. خداوند به وسیله علم به آنان فضیلت و برتری داد، امّا آن ها وظیفه خود را در قبال دین و تبلیغ آن، مقدسات و دادن آگاهی به عموم مردم رها کردند.
حوزه: آیا ظهور منجی موعود آنطور که در ادیان مختلف آمده، می تواند به بحران ها پایان دهد و مسلمانان را بر دشمنان پیروز گرداند؟ مقدمات و شرایط ظهور حضرت مهدی (عج) برای نجات امت اسلامی چیست؟
بسیاری از مسلمانان از شیعه و سنی به ظهور حضرت مهدی (عج) در آخر الزمان ایمان دارند، امّا این به معنی این نیست که امت از عمل به وظیفه خود خودداری کرده و تلاش نکند، بلکه باید در حد توان خود سعی کند تا نهضت و قیام در امت تحقق یابد که از جمله آنها؛ نهضت علمی، نهضت فکری و نهضت دعوت به دین و کنار زدن غبار تعصب و افراطی گری است. خداوند متعال در هر وقت در مورد آنچه انجام می دهیم سؤال می کند.
منبع: حوزه نیوز
دیدگاهتان را بنویسید