حدیث روز

دلیل کشتار مسلمانان توسط هندوها؟

دلایل افزایش خشونت‌ها علیه مسلمانان در هند افزایش خشونت علیه مسلمانان در هند سؤالاتی را درباره دلایل و ریشه‌های آن و اینکه آیا دولت نخست‌وزیر راستگرای این کشور نقشی در افزایش نفرت علیه آنها داشته یا خیر، مطرح کرده است. به گزارش ایسنا، پایگاه خبری عربی ۲۱ درگزارشی درباره وضعیت مسلمانان در هند نوشت: همزمان […]

اشتراک گذاری
15 آذر 1400
312 بازدید
کد مطلب : 6202

/images/3913993333_9237220861.jpg

دلایل افزایش خشونت‌ها علیه مسلمانان در هند

نگاهی به دلایل افزایش خشونت‌ها علیه مسلمانان در هند

افزایش خشونت علیه مسلمانان در هند سؤالاتی را درباره دلایل و ریشه‌های آن و اینکه آیا دولت نخست‌وزیر راستگرای این کشور نقشی در افزایش نفرت علیه آنها داشته یا خیر، مطرح کرده است.

به گزارش ایسنا، پایگاه خبری عربی ۲۱ درگزارشی درباره وضعیت مسلمانان در هند نوشت: همزمان با سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به هند، ۴۶ فرد کشته و بیش از ۲۵۰ تن نیز مجروح شدند، این در حالی است که چهار مسجد نیز در نتیجه خشونت‌های فرقه‌ای در دهلی به آتش کشیده شدند.

در همین راستا، ظفر اسلام خان، سردبیر روزنامه “ملی گازیت” هند معتقد است که اتفاقات خشونت بار اخیر علیه مسلمانان در هند با تظاهرات علیه قانون جدید شهروندی در ارتباط است که این قانون، تابعیت مسلمانان را سلب کرده و آن را به غیر مسلمانان اهل کشورهای همسایه می‌دهد.

اسلام خان در این باره به عربی ۲۱ گفت:به ویژه پس از آنکه دادگاه عالی تظاهرات مسالمت آمیز را حق مردم دانست، دولت هند در زمینه مقابله با این اعتراضات ناتوان بوده است. دولت به همین دلیل نمی‌تواند علیه معترضان متوسل به خشونت شود، در همین راستا، همانگونه که در برخی از مناطق دهلی مشاهده می‌کنیم؛ برای پایان دادن به این تظاهرات از اراذل و اوباشی استفاده می‌شود که توسط حزب حاکم استخدام شده‌اند.

وی افزود: دولت این افراد را استخدام کرده است تا اینگونه نشان دهد که هندوها مخالف تظاهرات بوده و مهاجمان همان تأیید کنندگان قانون جدید شهروندی هستند، اما در حقیقت افرادی که مرتکب خشونت می‌شوند اراذل و اوباشی هستند که از سوی حزب حاکم به کار گرفته شده‌اند تا این پیام را به معترضان بدهند که به این سبک تظاهرات‌شان سرکوب خواهد شد.

در همین راستا، “وائل عواد”، تحلیلگر مسائل سیاسی مقیم هند می‌گوید که افزایش خشونت علیه مسلمانان از سوی طرف‌هایی صورت گرفته است که به دنبال ایجاد اختلاف و فتنه میان هندوها و مسلمانان از طریق قانون جدید شهروندی هستند.

چراغ سبز دولت

دکتر “محمد مکرم بلعاوی”، تحلیلگر فلسطینی و رئیس کنفرانس مطالعات آسیا و خاورمیانه نیز معتقد است که دلیل اصلی خشونت علیه مسلمانان در هند تصویب قانون جدید شهروندی است که مسلمانان آن را موجی علیه خود می‌دانند که ممکن است منجر به سلب تابعیت از میلیون‌ها تن از آنها شود و همین مسأله باعث برگزاری تظاهرات علیه این قانون شده است.

وی درباره هویت افرادی که به مسلمانان حمله می‌کنند، نیز تأکید کرد: آنها اعضای باند سازمان یافته‌ای هستند و پس از مخالفت حزب حاکم با موضع مسلمانان نسبت به قانون جدید شهروندی و همچنین اصرار وزارت کشور بر اجرای آن، این اقدامات را انجام داده‌اند.

بلعاوی ادامه داد: مسلمانان هند با استناد به مواضع پلیس که یا اعلام بی‌طرفی کرده و یا از مهاجمان حمایت کرده است، این افراد را متهم به وابستگی به حزب حاکم و سازمان “آر.اس.اس” (Rashtriya Swayamsevak Sangh) می‌کنند که درصدد ارعاب و تهدید مسلمانان هستند.

طبق گفته بلعاوی، برخی از رهبران مسلمان معتقدند که دولت به این گروه‌ها برای حمله به مسلمانان چراغ سبز نشان داده است.

کم رنگ شدن نقش مسلمانان

در سایه صحبت‌ها درباره تغییر قانون شهروندی که به پیروان ادیان دیگر تابعیت هندی داده و در مقابل، مسلمانان را از آن محروم می‌کند این سؤال به ذهن خطور می‌کند که آیا مسلمانان شهروندان درجه دو محسوب می‌شوند؟

ظفر اسلام خان در پاسخ به این سؤال گفته است: دولت فعلی هند نژادپرست است و تنها هندوها را صاحبان این کشور می‌داند و معتقد است مسلمانان و مسیحی‌ها نیز باید شهروندان درجه دو باشند.

وی در این باره تصریح کرد: اما قانون اساسی هند این خواسته را برآورده نمی‌کند به همین جهت اگر این دولت همچنان چندین سال دیگر حکومت کند ممکن است که این قانون اساسی را تغییر بدهد، طوری که اصل سکولار را از آن حذف کرده و بندهای نژادپرستانه را به آن اضافه کند تا اولویت و تقدم را به هندوها بدهد.

در همین حال، بلعاوی معتقد است که از زمان استقلال هند نقش مسلمانان به شدت کاهش یافته است، زیرا تمامی آمارها حاکی از آن است که میزان حضور آنها در موسسات دولتی و برخورداری از حقوق‌شان با درصد جمعیتی آنها در مقایسه با کل شهروندان هند مطابقت ندارد.

وی در ادامه اظهار کرد: این اقدامات نژادپرستانه تنها توسط دولت نارندرا مودی، نخست‌وزیر فعلی هند صورت نگرفته است و دولت‌های گذشته این کشور نیز چنین اقداماتی انجام داده‌اند، مسأله‌ای که باعث کم‌رنگ شدن نقش مسلمانان و تبدیل شدن آنها به شهروند درجه دو شده است، اما تفاوت میان دولت فعلی و دولت‌های گذشته این است که موضع مودی نسبت به مسلمانان صریح است و دولت وی اقدامات واضح و بسیار شدیدی را علیه آنها اتخاذ می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا www.isna.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *