حدیث روز

روسیه و امریکا در روند صلح افغانستان به تناقض‌گویی دچار شده‌اند

روسیه و امریکا در روند صلح افغانستان به تناقض‌گویی دچار شده‌اند کارشناسان مسایل سیاسی بدین باورند که آمریکا و روسیه در ارتباط به پیشبرد روند گفت‌وگوهای صلح افغانستان عملاٌ دچار تناقض‌گویی‌های آشکار شده‌اند. به گزارش خبرگزاری صدای افغان؛ خان‌زمان مدبر، کارشناس مسایل سیاسی در مورد نشست مسکو گفت: امریکا و روسیه عملا دچار تناقض‌گویی آشکار […]

اشتراک گذاری
15 آذر 1400
320 بازدید
کد مطلب : 6172

/images/7656262704_1112732972.jpg

روسیه و امریکا در روند صلح افغانستان به تناقض‌گویی دچار شده‌اند


روسیه و امریکا در روند صلح افغانستان به تناقض‌گویی دچار شده‌اند

کارشناسان مسایل سیاسی بدین باورند که آمریکا و روسیه در ارتباط به پیشبرد روند گفت‌وگوهای صلح افغانستان عملاٌ دچار تناقض‌گویی‌های آشکار شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان؛ خان‌زمان مدبر، کارشناس مسایل سیاسی در مورد نشست مسکو گفت: امریکا و روسیه عملا دچار تناقض‌گویی آشکار شده‌اند، از یک سو به پیشبرد روند گفت‌وگوهای صلح به رهبری و مالکیت مردم و حکومت افغانستان تاکید می‌ورزند و از طرف دیگر نشست‌های صلح را با گروه طالبان پشت درهای بسته و بدون حضور و مشارکت نمایندگان حکومت برگزار می‌کنند.

این آگاهی سیاسی با بیان اینکه هر گونه نشست و مذاکره با طالبان بدون مشارکت نمایندگان حکومت مشروعیت ندارد، افزود: اگر امریکا و روسیه اراده‌ای برای آوردن صلح دایمی در افغانستان دارند باید طالبان را وادار کنند تا با نمایندگان حکومت گفت‌وگو کند، در غیر آن همه‌ی این نشست‌ها بی نتیجه خواهد بود.

آقای مدبر با ابراز اینکه طرف‌های اصلی مذاکرات صلح افغانستان، حکومت و گروه طالبان هستند،‌ تصریح کرد تا زمانی که گروه طالبان و حکومت افغانستان روی میز مذاکره ننشینند، مردم این کشور به یک صلح دایمی دست نخواهند یافت. مذاکرات بدون نمایندگان حکومت نتیجه‌ای منفی به دنبال خواهد داشت.

به باور آگاهان سیاسی، گروه طالبان حکومت افغانستان را فاقد صلاحیت گفت‌وگوهای صلح می‌دانند و می‌گویند مشکل اساسی گروه طالبان با حکومت، امریکا است. بر همین اساس طالبان حاضر نیستند که با حکومت افغانستان رو در رو مزاکره کنند.

در همین حال، وحید مژده آگاه امور سیاسی نیز در مورد گفت‌وگوهای صلح گفت: دلایلی که گروه طالبان برای عدم حضورشان در گفت‌وگوی رو در رو با نمایندگان حکومت افغانستان دارند این است که آنان حکومت افغانستان را در زمینه‌ی گفت‌وگوهای صلح فاقد صلاحیت می‌دانند.

وی افزود: گروه طالبان با حضور نیروهای امریکا در افغانستان مشکل دارد؛ بر همین اساس آنان می‌خواهند ابتدا مشکل‌شان را با امریکایی‌ها حل کنند.

آقای مژده ابراز داشت گروه طالبان به این باور است که حکومت افغانستان توان خروج نیروهای امریکایی را ندارد، پس چرا مستقیم با امریکا گفت‌وگو نکنیم.

به گفته این آگاه سیاسی، تا وقتی که مشکل گروه طالبان با امریکایی‌ها حل نشود، این گروه در مورد صلح با حکومت افغانستان گفت‌وگو نخواهد کرد.

قرار است فردا سه‌شنبه مسکو از یک نشست برای صلح افغانستان میزبانی کند، نشستی که برخی رهبران و احزاب سیاسی افغانستان و نمایندگان گروه طالبان در آن اشتراک خواهند کرد. اما غایب اصلی این نشست، نماینده‌ی حکومت افغانستان است.

این چندمین نشست گروه طالبان در مورد صلح افغانستان می‌باشد؛ اما این گروه تاکنون حاضر نشده‌اند که با نمایندگان حکومت افغانستان در مورد صلح گفت‌وگو کنند.

در همین حال حنیف اتمر، مشاور پیشین امنیت ملی و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، این نشست را گامی برای آغاز مذاکرات همه‌شمول بین‌الافغانی می‌داند و می‌گوید که با جمعی از رهبران سیاسی کشور در این نشست شرکت خواهد کرد.

آقای اتمر در حساب تویترش گفته است: ما همچنان روی همه‌شمول‌‌شدن مذاکرات بین‌الافغانی در آینده با حضور حکومت افغانستان تاکید خواهیم کرد، ولی از حکومت هم می‌طلبیم که به پروسه‌ی صلح از دریچه تنگ حکومتی نگاه نکند و به نقش قشر سیاسی و کافه ملت در تلاش برای صلح و پاسداری از نظام و نهادهای ملی احترام بگذارد.

ظاهرا دولت افغانستان از آنچه که برای صلح افغانستان در جریان است، خشنود نیست.

رئیس جمهور غنی گفته است که هیچ کشور و یا فردی صلاحیت تصمیم‌گیری روی ساختارهای تازه‌ی حکومتی برای افغانستان را ندارد و نباید در روند صلح بالای قربانی‌های مردم معامله صورت گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *