نقش زنان در انتقلاب حضرت مهدی (عج) چیست؟
نقش زنان در انتقلاب حضرت مهدی (عج) چیست؟ پاسخ: بدون تردید نقش زنان در تاریخ اسلام، نقش بسیار مهم و تعیین کنندهای بوده و هست. در صدر اسلام زنانی چون «مسیبه» را میبینیم که در جنگ اُحد از رسول خدا(ص) دفاع میکند و حتی در این راه زخمی میشود. همچنین در جنگ اُحد بدن […]
نقش زنان در انتقلاب حضرت مهدی (عج) چیست؟
پاسخ:
بدون تردید نقش زنان در تاریخ اسلام، نقش بسیار مهم و تعیین کنندهای بوده و هست. در صدر اسلام زنانی چون «مسیبه» را میبینیم که در جنگ اُحد از رسول خدا(ص) دفاع میکند و حتی در این راه زخمی میشود. همچنین در جنگ اُحد بدن امام علی(ع) جراحتهای زیادی بر میدارد، بیش از ۶۰ زخم بدن حضرت امیر(ع) بر میدارد و دو زن به نام «سُلَیْم» و «اُم عطیه» از طرف پیامبر اکرم(ص) مأمور میشوند که زخمهای بدن امام علی(ع) را مداوا کنند.
همین طور زنان در انقلاب جهانی امام مهدی(عج) هم دارای نقش مهم و ویژهای هستند. امام صادق(ع) به «مُفضل بن عمر» میفرماید که با حضرت قائم(عج) ۱۳ زن همراه است. سؤال شد آنها چه کار میکنند؟ حضرتش فرمود: مجروحان را مداوا و بیماران را پرستاری میکنند، همان طور که در زمان پیامبر چنین بود.
امام باقر(ع) فرمود: سوگند به خدا سیصد و اندی مرد میآیند که میانشان ۵۰ نفر زن هستند. در مکّه اجتماع میکنند بی آنکه قبلاً وعده داده باشند. آمدنشان مانند ابرهای پاییزی است.
با توجه به این مقدمه میتوانیم این طور بیان کنیم که اولا در دیدگاه اسلام حضور زن در امور اجتماعی یک مسئله پذیرفته شدهای است. و مؤیدهای زیادی هم دارد از جمله حضور جدّی حضرت زهرای اطهر(س) و زینب کبری(س) در امور اجتماعی و سیاسی.
مثل حضور زنان در سپاه پیامبر اکرم(ص) که وظایفی چون آب رسانی و غذا رساندن به رزمندگان، پرستاری از مجروحان، تهیه دارو، رساندن مهمات، انتقال شهدا به پشت جبهه و تشویق رزمندگان، و این کارها را به عهده داشتهاند.
چنین امری در سیره جنگی امام علی(ع) هم وجود داشت. مانند لشکری که مأموریت پیدا میکنند که اسرای جنگ جمل را منتقل کنند که این لشکر تماماً زن بودند. مانند حضور زنی به نام «سوده» در جنگ صفین، که رزمندگان را علیه معاویه تشویق و بسیج میکرد.
همچنین اگر سیره امام زمان(ع) را ادامهی سیره پیامبر اکرم و امیر مؤمنان بدانیم قطعا در دولت کریمه امام زمان(ع) هم زنان از یاری کردن حضرت صاحب الزمان محرم نیستند.
امام صادق(ع) در روایتی فرمودند: زنان همان کارهایی را که در زمان پیامبر انجام میدادند در زمان حضرت قائم(عج) نیز انجام خواهند داد.
برخی روایات فقط به اجمال به حضور زنان تأکید کرده و نامی از تعداد آنها نبرده، بعضی از روایات به ۱۳ زن اشاره میکنند که هنگام ظهور حضرت با ایشان خواهند بود، البته این ۱۳ زن طبق روایتها از زنان رجعت کننده هستند. همچنین برخی از روایات تعداد یاران زن حضرت را که جزء یاران اصلی هستند ۵۰ نفر عنوان میکنند. در دسته دیگر از روایات تعداد یاران زن را چندین هزار بر میشمرند، البته این چندین هزار جزء یاران اصلی نیستند.
در نتیجه میتوانیم بگوییم که با توجه به سیره پیامبر اکرم(ص) و امیر المؤمنین علی(ع) حضور زن در حکومت ولی عصر(عج) و میان یاران آن حضرت امری مسلّم است. ولی باید توجه داشته باشیم که یاری رساندن زنان به حضرت بر خلاف آنچه که متبادر به ذهن هست به جبهه جنگ منحصر نیست بلکه در عرصههای مختلفی همچون حوزه فرهنگ، حوزه سیاست، امور اجتماعی و تربیتی، این حوزهها را در بر میگیرد، حوزههایی که در این میدانها یاری زنان میتوانند تحقق پیدا کنند با حفظ کرامت و شخصیت آنها.
و زنان در دوران حکومت آن امام هُمام در این حوزهها فعالیت میکنند و یاریگر حکومت حضرت خواهند بود.
دیدگاهتان را بنویسید