نمونه دستور غذایی در ماه مبارک رمضان
نمونه دستور غذایی در ماه مبارک رمضان تغذیه با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و با توجه به تغییرات وعده های غذایی، احتمال عدم وجود بعضی از مواد مغذی و معدنی در غذاها بالا می رود. به همین خاطر داشتن یک رژیم غذایی متناسب با همین ماه باید جزو برنامه های هر شخص باشد. […]
نمونه دستور غذایی در ماه مبارک رمضان
تغذیه
با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و با توجه به تغییرات وعده های غذایی، احتمال عدم وجود بعضی از مواد مغذی و معدنی در غذاها بالا می رود. به همین خاطر داشتن یک رژیم غذایی متناسب با همین ماه باید جزو برنامه های هر شخص باشد. متخصصان تغذیه معتقدند وعده افطاری و سحری باید تمام نیازهای غذایی ما را در طول مدتی که روزه هستیم، جبران کند. احتمال وجود سوء تغذیه در افراد بالا می رود.
در این مطلب نمونه ای از رژیم غذایی برای روزه داران عزیز را مطرح کرده ایم، با دکتر سلام همراه باشید.
افطار
– ابتدا با چای کمرنگ، آب جوش یا شیر گرم با خرما یا کشمش روزه ی خود را باز کنید و سپس یکی از غذاهای زیر پیشنهاد می شود:
– انواع نان سبوسدار و پنیر همراه با سبزی یا گوجه فرنگی یا گردو، فرنی یا شیر برنج، انواع کوکو و شامی، شله زرد
شام
– با فاصله ی ۲ ساعت بعد از افطار، یکی از غذاهای زیر را انتخاب کنید:
– سوپ ساده و کم چرب، آش با حبوبات کم، حلیم (بدون روغن)، خوراک لوبیا، عدسی خوراک سبزیجات با کمی نان سبوسدار و تیره به همراه ماست و خیار و سبزی خوردن یا سالاد کاهو و دوغ
بلافاصله بعد از شام از مصرف چای خودداری کنید، چون جذب آهن را کاهش می دهد.
به عنوان دسر بعد از شام از میوه ها، مخصوصا مرکبات و میوه هایی که حاوی مقادیر بالایی ویتامین ث هستند استفاده کنید، زیرا جذب آهن را در بدن افزایش داده و در سوخت و ساز طبیعی بدن و تولید برخی از هورمون ها نقش ویژه ای دارند.
تا پایان شب و هنگام خواب، تا حدی که میل دارید از میوه ها و سبزی ها و آب و سایر نوشیدنی ها استفاده کنید.
سحری
– وعده ی سحری بهتر است مثل وعده ی ناهار باشد و غذای اصلی در این وعده صرف شود.
– انواع چلو خورشت و پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزیجات (عدس پلو، لوبیا پلو ، سبزی پلو) به همراه مقدار اندکی مرغ، ماهی یا گوشت (مصرف زیاد مواد پروتئینی در سحر سبب تشنگی در ساعات اولیه روز می شود) و سبزی های تازه مثل سبزی خوردن یا سالاد کاهو و ماست برای این وعده مناسب است.
– لازم به ذکر است که از مصرف بیش از حد سالاد خودداری شود.
– بلافاصله بعد از اتمام سحری از نوشیدن چای پر رنگ اجتناب کنید، زیرا هم جذب آهن را کاهش می دهد و هم مصرف زیاد چای در سحر باعث افزایش دفع ادرار و دفع مواد معدنی مورد نیاز بدن و بروز تشنگی در طول روز می شود.
منبع: دکتر سلام
دیدگاهتان را بنویسید