نگاه غرب به معنا ومفهوم مهدویت
نگاه غرب به معنا و مهدویت شمار بیسابقهای از مردم انگلیس که اکثریت آنان را زنان تشکیل میدهند در نتیجه شکاف عمیق میان کلیساهای کاتولیک و پروتستان، هر روزه به اسلام میگرایند. تعداد چشمگیر افرادی که هر روزه به اسلام روی میآورند سبب شده تا این دین بهطور سریعی به عنوان مکتب عقیدتی حائز […]
نگاه غرب به معنا و مهدویت
شمار بیسابقهای از مردم انگلیس که اکثریت آنان را زنان تشکیل میدهند در نتیجه شکاف عمیق میان کلیساهای کاتولیک و پروتستان، هر روزه به اسلام میگرایند. تعداد چشمگیر افرادی که هر روزه به اسلام روی میآورند سبب شده تا این دین بهطور سریعی به عنوان مکتب عقیدتی حائز اهمیتی در این کشور به شمار آید. به عقیده »رز کندریک«، یک معلم تعلیمات دینی دبیرستان »هال« در انگلیس و نویسنده کتاب تحلیلی بر قرآن کریم در بیست سال آینده تعداد افرادی که به اسلام گرایش پیدا میکنند مساوی و یا بالغ بر تعداد مسلمانان مهاجر به کشور انگلیس خواهد بود. وی همچنین بر این عقیده است که: »اسلام همانند مسیحیت، یک دین جهانی است و هیچ ملیتی نمیتواند ادعا کند که اسلام منحصر به اوست«.
موج گرویدن به دین اسلام علیرغم ارائه تصویر و تبلیغات سوء در رسانههای غربی، روز به روز در حال افزایش است. در حقیقت گرایش به دین اسلام، از زمان انتشار کتاب سلمان رشدی، جنگ خلیجفارس و کشتار مسلمانان در بوسنی، شدت بیشتری پیدا کرده است و گرچه در تبلیغات غرب اینگونه وانمود میشود که دین اسلام حقی را برای زنان قایل نشده و همواره آنان را در محرومیت قرار داده است، تعداد زنانی که روز به روز به اسلام میگروند نسبت به تعداد مردان، از افزایش بیشتری برخوردار است. به عنوان مثال در ایالات متحده آمریکا، تعداد زنانی که به اسلام گرویدهاند چهار برابر مردانی است که در این کشور اسلام را دین خود قرار دادهاند. بسیاری از تازه مسلمانان انگلیسی از طبقه متوسط جامعه هستند.
تحقیقی که مؤسسه اسلامی شهر »لیستر« انگلستان انجام داده، نشان میدهد که اغلب افرادی که به اسلام گرویدهاند، حدود ۳۰ تا ۵۰ سال سن دارند. البته تعدادی از دانشجویان این کشور نیز به اسلام گرویدهاند که این خود نشان از عقلانیت دین اسلام دارد. »محمد« یکی از تازه مسلمانان انگلیس میگوید: »خورشید اسلام در غرب طلوع خواهند نمود«. »عالیه حائری« روانشناس آمریکایی که ۱۵ سال پیش به اسلام گرویده است بر این عقیده است که طلوع این خورشید آغاز شده است. وی که مشاور یک مؤسسه انتشاراتی ادبیات مذهبی است، تصریح میکند: »غربیان با تحقیق و با چشمان باز به اسلام گرایش پیدا میکنند«. به عقیده برخی افراد، در نتیجه تقابل و تعامل میان تعالیم مذاهب، افراد در کشورهای غربی با اسلام و آموزههای ناب آن آشنایی پیدا کرده و به اسلام روی میآورند برخی دیگر، موج تبلیغات منفی علیه اسلام در رسانههای غربی را سبب گرایش غربیان به دین اسلام و هر چه کاملتر نمودن اطلاعات خود نسبت به این دین میدانند.
از طرف دیگر غربیانی که از وضعیت جامعه خود به ستوه آمدهاند – روی آوردن افراد به جرم و جنایت، اختلافات خانوادگی، مواد مخدر و مصرف مشروبات الکلی – اصول و قوانین مدنی اسلام را سرلوحه زندگی خود قرار میدهند. برخی از مستبصرین که قبلاً مسیحی بودند و در نتیجه اختلاف و شکاف میان کلیساهای مسیحیت و نامفهوم بودن واژههای تثلیث و مسیح به عنوان پسر خدا، دچار سرخوردگی شدهاند.
برخی از این افراد نیز از طریق تحقیق و عقلگرایی به دین اسلام مشرف شدهاند. »رز کندرلیک« در این زمینه میگوید: »زمانی که در دانشگاه دانشجوی رشته الهیات بودم، بحثهای زیادی در رابطه با ادیان الهی مطرح میشد که این خود عامل گرایش من به اسلام بود«. »مایمونا« که در یک خانواده مسیحی پرورش یافته است، در سن پانزده سالگی به اسلام مشرف شد. وی پس از بحث و تبادل نظر با زنان راهبه کلیسا و تحقیق درباره آموزههای دین مسیحیت، یهودیت، اسلام و آئین بودا و غیره، دین اسلام را به عنوان مکتب عقیدتی خود پذیرفت. »هدی خطاب« نویسنده کتاب زنان مسلمان که ده سال پیش در زمان تحصیل خود در رشته ادبیات عرب به اسلام گرویده است میگوید: »مبانی دین مسیحیت همواره در تغییر است و برخی نظرات آن پایه منطقی ندارد؛ اما اسلام همواره در اصول خود همانند به جا آوردن نمازهای پنجگانه و یومیه، استوار و قاطع است. نماز سبب میشود که مادام خداوند را در نظر داشته باشیم و ارتباط خود را با او قطع نکنیم.
دیدگاهتان را بنویسید