شکست استراتژی آمریکا برای افغانستان
کارشناسان: استراتژی امریکا برای افغانستان، با شکست مواجه شدهاست زلمی خلیلزاد نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا در سفر به آلمان، با مقامهای این کشور در مورد صلح افغانستان گفتگو کردهاست. کارشناسان معتقدند که استراتژی امریکا در افغانستان با شکست مواجه شده و این کشور صادقانه برای صلح در افغانستان تلاش نمیکند. به گزارش آوا، زلمی […]
کارشناسان: استراتژی امریکا برای افغانستان، با شکست مواجه شدهاست
زلمی خلیلزاد نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا در سفر به آلمان، با مقامهای این کشور در مورد صلح افغانستان گفتگو کردهاست. کارشناسان معتقدند که استراتژی امریکا در افغانستان با شکست مواجه شده و این کشور صادقانه برای صلح در افغانستان تلاش نمیکند.
به گزارش آوا، زلمی خلیلزاد نماینده وزارت خارجه امریکا در امور صلح افغانستان، در سفر به آلمان، با مارکوس پوتزل نمایند ویژه آلمان در امور افغانستان و جان هکر مشاور امنیت ملی این کشور دیدار و در مورد روند مذاکرات صلح با طالبان گفتگو کردهاست.
این مقام امریکایی گفته مذاکرات بینالافغانی محور اصلی دیدار روز گذشتهاش با مقامات آلمانی بودهاست. کارشناسان سیاسی معتقدند که استراتژی امریکا در افغانستان با شکست مواجه شدهاست. ادامه جنگ در کشور، نشان میدهد که طالبان حاضر به مصالحه نیست.
پیش از این، خلیلزاد شش دور با نمایندگان طالبان دیدار کرده بود. گفته میشود که خروج نظامیان امریکایی از افغانستان و موضوعاتی دیگر محور بحث طرفین بودهاست.
محمد ابراهیمی استاد دانشگاه به آوا میگوید که دونالد ترامپ سعی در ایجاد تغییراتی در استراتژی این کشور در افغانستان داشت، اما نه تنها موفق به برقراری صلح نشد، بلکه هر روزه ناامنیها در کشور بیشتر میشود.
آقای ابراهیمی میافزاید؛ ترامپ قبل از رسیدن به قدرت، وعدههایی مبنی بر سامان دادن حضور نیروهای این کشور در افغانستان داده بود، اما به نظر میرسد که استراتژی او نیز مانند رئیسجمهور قبلی امریکا، با شکست مواجه شدهاست.
او میگوید؛ جنگ در افغانستان هنوز هم در بنبست قرار دارد، این جنگ، یک جنگ فرسایشی شده، به طوری که هیچ یک از طرفین جنگ توان غلبه بر دیگری را ندارد.
این استاد دانشگاه تاکید میکند؛ امریکاییها صادقانه برای برقراری صلح در افغانستان تلاش نمیکنند و تا وقتی که منافعشان ایجاب کند در کشور ما باقی خواهدماند.
گفتنی است، این سفر مقام امریکایی در حالی به برخی از کشورها انجام میشود که ششمین دور مذاکرات بین نمایندگان طالبان و مقامهای امریکایی در دوحه قطر بینتیجه پایان یافت.
خلیلزاد بعد از دیدار با مقامات آلمانی در برلین در توییتر خود نوشت؛ در دومین نشست مشترک امریکا و اروپا که به میزبانی آلمان برگزار شده بود، شرکت کرده و آخرین تحولات روند صلح را با مقامهای اروپایی در میان گذاشتهاست.
مارکوس پوتزل، نماینده ویژه آلمان برای افغانستان، نیز در توییترش نوشتهاست که اشتراککنندگان نشست برلین، توافق کردهاند که گفتگوهای بینالافغانی باید هرچه زودتر آغاز شود. او گفته است که همه طرفها متعهد به پشتیبانی از گفتگوهای بینالافغانیاند.
اما لطیف سجادی تحلیلگر سیاسی به آوا گفت بسیاری از کشورها خواهان پایان دادن به این جنگ می باشند، به همین دلیل آقای خلیلزاد تلاشهای خود را شدت بخشیده تا هر چه زودتر این جنگ خاتمه یابد.
پیش از این عبدالمقدم امین کارشناس نظامی به خبرنگار آوا گفته بود که امریکاییها به دلیل حفظ منافعشان سعی دارند، تا منطقه را ناامن نگه دارند، تا بتوانند استراتژیشان را تطبیق کنند.
اوایل هفته جاری وزارت خارجه امریکا در بیانیهای اعلام کرده بود که نماینده ویژه این وزارت برای صلح افغانستان، هشتمین دور سفرهایش را برای تسهیل گفتگوهای صلح آغاز کردهاست.
او قرار است در هشتمین دور سفرهایش علاوه بر پاکستان و آلمان، به کشورهای بلجیم، امارات متحده عربی، قطر و افغانستان برود.
آقای خلیلزاد در سفر به افغانستان با رهبران حکومت وحدت ملی، چهرههای سیاسی، نمایندگان جامعه مدنی و گروههای حامی حقوق زنان دیدار و در مورد صلح مشورت خواهد کرد.
این سفرهای آقای خلیلزاد در حالی آغاز میشود که طالبان برقراری آتشبس در روزهای عید را رد کردهاست.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان به خبرنگار آوا گفتهاست که ما به دنبال فریب مردم نیستیم، آتشبس موقت باعث روحیه گرفتن نظامیان خارجی در افغانستان خواهد شد.
بسیاری از مردم افغانستان معتقدند که حضور نظامیان خارجی نتوانسته که صلح در کشور را تامین کند. شهروندان میگویند که گروههای تروریستی ساخته دست غربیها است و آنها به عنوان ابزاری در دست کشورهای قدرتمند، سعی در ناامن کردن کشور دارند.
هفته جاری چندین حمله تروریستی در کابل، باعث کشته و زخمی شدن دهها تن شد. گروه تروریستی داعش مسئولیت این حملات را بر عهده گرفت. خلیلزاد تاکنون شش دور با نمایندگان طالبان گفتگو کرده است، اما این گروه تا کنون هر نوع گفتگوی مستقیم با حکومت افغانستان را رد کردهاست. طالبان میگوید که حکومت افغانستان، دستنشانده امریکا است و حاضر نیست با آنان پای میز مذاکره بنشینند.
مرجع: خبرگزاری صدای افغان، کابل، افغانستان
دیدگاهتان را بنویسید