حوادث و نشانه های ظهور در ماه محرم
حوادث و نشانه های ظهور در ماه محرم در سال فرد عن أبی عبد الله قال: لا یخرج القائم إلا فی وتر من السنین، سنه إحدى أو ثلاث أو خمس أو سبع أو تسع. از امام صادق است که فرمود، قیام قائم نیست مگر در سال فرد، یک یا سه یا پنج یا هفت یا […]
حوادث و نشانه های ظهور در ماه محرم
در سال فرد
عن أبی عبد الله قال: لا یخرج القائم إلا فی وتر من السنین، سنه إحدى أو ثلاث أو خمس أو سبع أو تسع.
از امام صادق است که فرمود، قیام قائم نیست مگر در سال فرد، یک یا سه یا پنج یا هفت یا نه.
شب جمعه، شب تاسوعا، جمع شدن ۳۱۳ نفر در مکه به طی الارض، اصلاح امور در یک شب
عن علی قال: قال رسول الله’: المهدی منا أهل البیت یصلح الله له أمره فی لیله
از پیامبر خدا (ص): مهدی از ما اهل بیت است و خداوند امر او را در یک شب اصلاح می کند.
وفی دلائل الإمامه/۳۰۷: یجمعهم الله إلى مکه فی لیله واحده وهی لیله الجمعه فیتوافون فی صبیحتها إلى المسجد الحرام ، لایتخلف منهم رجل واحد.
خداوند آنان را در یک شب جمعه، در مکه جمع می کند پس صبح به سوی مسجدالحرام روانه می شوند.
اصلاح امور در یک شب. همان طور که در متن روایات مربوط به قتل نفس زکیه، اشاره شده، در آستانه ی ظهور، شرایط مکه، بر حسب ظاهر، اصلاً آماده نیست. خود امام می فرماید: اهل مکه مرا نمی خواهند، فرستاده ی امام، نفس زکیه هم که کشته می شود. اما در تنها یک شب، ورق بر می گردد و شرایط به نفع امام تغییر می کند. این است معنای اصلاح امور در یک شب، نه چنانکه برخی گمان کرده اند، که ظهور بدون هیچ مقدمه ای و ناگهانی اتفاق می افتد.
در روز جمعف، تاسوعا، خسف بیداء
عن جابر الجعفی قال: قال لی أبو جعفر: … ویبعث السفیانی بعثاً إلى المدینه فینفر المهدی منها إلى مکه، فیبلغ أمیر جیش السفیانی أن المهدی قد خرج من المدینه، فیبعث جیشاً على أثره فلا یدرکه، حتى یدخل مکه خائفاً یترقب على سنه موسى بن عمران، وینزل أمیر جیش السفیانی البیداء فینادی مناد من السماء یا بیداء أبیدی القوم، فیخسف بهم البیداء فلا یفلت منهم إلا ثلاثه … والقائم یومئذ بمکه، قد أسند ظهره إلى البیت الحرام مستجیراً به ینادی: یا أیها الناس إنا نستنصر الله ومن أجابنا من الناس فإنا أهل بیت نبیکم ونحن أولى الناس بالله وبمحمد … الخ.
از ابوجعفر (امام باقر علیه السلام) است که فرمود: … و سفیانی لشکری به سوی مدینه می فرستد، پس مهدی از مدینه به قصد مکه بیرون می رود. به امیر لشکر سفیانی خبر می رسد که مهدی از مدینه خارج شده است. پس لشکری به دنبال او می فرستد که به او نمی رسند و مهدی وارد مکه می شود، ترسان و پاینده ی پیرامونش، مانند موسی بن عمران، و امیر لشکر سفیانی در بیداء [(خروجی مدینه به سوی مکه، امروزه داخل شهر مدینه است)] فرود می آید، در آن هنگام، ندا دهنده ای از آسمان ندا می دهد که ای بیداء، این قوم را نابود کن. پس زمین آنان را در خود فرو می برد و جز سه نفر باقی نمی مانند …. و قائم در آن روز در مکه است، به دیوار خانه ی کعبه تکیه کرده، گویی که به آن پناه آورده است، و فریاد می زند: ای مردم، ما از خدا یاری می جوییم و از هر که از مردم که ما را پاسخ دهد. ما اهل بیت پیامبرتان هستیم و ما نزدیکترین مردم به خدا و رسولیم و …
در روز تاسوعا، سپاه عثمان سفیانی در خروجیِ مدینه، در زمین فرو می رود و این از معجزات است.
این که خسف بیدا در روز تاسوعاست از اینجا فهمیده می شود که در روایت آمده که “والقائم یومئذ بمکه … ینادی” یعنی در همان روز، سخنرانی اول در مکه انجام می شود و ما می دانیم که سخنرانی اول، در شب عاشوراست بعد از نماز عشا.
سخنرانی – در شامگاه جمعه، شب عاشورا – در کنار کعبه
ابن حماد: ۱/۳۴۵، عن أبی جعفر قال: … ثم یظهر المهدی بمکه عند العشاء …
از امام باقر: … مهدی، هنگام عشا، در مکه ظهور می کند …
عن الإمام الباقر قال: یقول القائم لأصحابه: … وهی النفس الزکیه. فإذا بلغ ذلک الإمام قال لأصحابه: أما أخبرتکم أن أهل مکه لایریدوننا! فلایدعونه حتى یخرج فیهبط من عقبه طوى فی ثلاث مئه وثلاثه عشر رجلاً عده أهل بدر حتى یأتی المسجد الحرام فیصلی عند مقام إبراهیم أربع رکعات، ویسند ظهره إلى الحجر الأسود ثم یحمد الله ویثنی علیه ویذکر النبی ویصلی علیه ویتکلم بکلام لم یتکلم به أحد من الناس …
از امام باقر: [پس از ذکر قتل نفس زکیه در کنار کعبه که در بالا ترجمه شد] پس هنگامی که خبر قتل او به امام می رسد، به یارانش می گوید، نگفتم، اهل مکه ما را نمی خواهند؟ اما یارانش او را رها نمی کنند تا هنگام قیام که از گردنه ی طــُـوا [(نزدیک مکه)] پایین می آید در میان سیصد و سیزده مرد، به تعداد سپاه بدر، و به مسجد الحرام وارد می شود و نزد مقام ابراهیم، چهار رکعت نماز می خواند [(نماز عشا)] و سپس به حجر الاسود تکیه می کند و رو به مردم، پس از حمد خدا و یاد پیامبر، و درود فرستادن بر او، سخنانی می گوید، که هیچ یک از مردم، چنان سخنانی هرگز نگفته است ….
گویا امام در فاصله ی قتل نفس زکیه و روز تاسوعا که پانزده روز است، سفری هم به مدینه خواهد داشت، و درست در روز تاسوعا بر می گردد.
بیعت – در روز عاشورا، روز شنبه – در کنار کعبه
قال أبو جعفر: یخرج القائم یوم السبت یوم عاشوراء الیوم الذی قتل فیه الحسین.
ترجمه: ابوجعفر (امام باقر علیه السلام): قائم در روز شنبه، روز عاشورا، قیام می کند، همان روزی که حسین (علیه السلام) کشته شد.
عن أبی جعفر قال: کأنی بالقائم یوم عاشوراء یوم السبت قائماً بین الرکن والمقام، بین یدیه جبرئیل ینادی: البیعه لله، فیملؤها عدلاً کما ملئت ظلماً وجوراً.
مضمون: گویی قائم را می بینم در روز عاشورا، روز شنبه، که بین رکن و مقام (کنار کعبه) ایستاده است، در پیشگاهش جبرئیل ندا می دهد: بیعت [کنید] برای خدا … پس زمین را پر از عدل می کند، همانگونه که پر از ستم شده است.
اللهم عجل لولیک الفرج والعافیه والنصر
دیدگاهتان را بنویسید